Çamaşırhane Elemanı Belgesi
Çamaşırhane Elemanı Kursu
Çamaşırhane Elemanı Kursu Eğitim Programının Amacı
Konaklama ve Seyahat Hizmetleri alanı altında yer alan mesleklerde ulusal ve uluslararası düzeyde standartlara uygun, her yaşta ve düzeyde bireye meslekî yeterlikler kazandırmak amaçlanmıştır.
Meslek Tanımı
Konaklama tesislerinde çamaşırhanede yürütülen yıkama, ütüleme, depolama işlemlerini yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.
Çamaşırhane Elemanı Eğitimi Kursuna Katılma Koşulları
- Okuma yazma bilmek ve mesleği yapabilecek bedensel ve fiziksel özelliklere sahip olmak kursa katılmak için yeterlidir.
Mezun Olan Kursiyerlerin İstihdam Alanları
Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler turizm sektöründe;
- Konaklama Tesislerinde (kamu ve özel) vb. yerlerde çalışabilirler.
Çamaşırhane Elemanı Kursu Eğitim Programının İçeriği
- Kişisel Bakım
- Kat Hizmetleri Organizasyonu
- Çamaşırları Gruplama
- Çamaşırları Yıkama
- Çamaşırları Ütüleme
- Çamaşırları Depolama
Çamaşırhane Elemanı Kursunun Eğitim Süresi
Eğitim süresi 160 saat olarak planlanmıştır. Eğitimi tamamlayan bireyler Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı Sertifika almaya hak kazanır. Eğitimi herhangi bir nedenle tamamlayamayan kursiyer tamamladığı saatleri ve dersleri içeren Milli Eğitim Bakanlığının belirlemiş olduğu katılım belgesi almaya hak kazanır.
Çamaşırhane Elemanı Kursu Sertifikası
Eğitimin sonucunda kurs merkezimizde Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri gözetiminde yapılacak olan sertifika sınavına katılan ve kursiyerler 100 puan üzerinden 45 puan ve üzeri puanlar aldığında başarılı olarak sayılır, ve hazırlanan sertifikalar Milli Eğitim Müdürlüğünce onaylandıktan sonra kursiyerlere teslim edilir. Sertifikanın kursiyere teslim tarihi 7 işgününü aşmamaktadır.
Çamaşırhane Elemanı Kursu Sertifikasının Geçerliliği:
Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliğine göre İş yerlerinde, alanlarında meslekî eğitim görmüş olanlar istihdam edilir.
Kanun’a göre istihdam edilenlerin meslekî ve teknik orta öğretim diploması, sertifika ile kurs bitirme, kalfalık, ustalık, iş yeri açma belgelerinden en az birine sahip olmaları gerekir. Yapacağı işe uygun meslekî eğitim aldıklarını belgelendirmeyenler istihdam edilmezler. İş yeri sahipleri, istihdam edecekleri kişilerden, yapacakları iş ile ilgili meslekî eğitim aldığını gösterir belgeyi istemek zorundadır.
Ayrıca yurtdışında geçerliliği bulunmaktadır. Kursa kayıt sırasında yurtdışında da kullanmak istediğinizi belirtmeniz durumunda kurumumuz aracılığı ile Apostil işlemleriniz tarafımızdan yapılacaktır.