Danışma Görevlisi Kursu
Danışma Görevlisi Kursu Eğitim Programının Amacı
Bu alanda çalışacak bireylerin mesleki yeterlikleri almalarını sağlayan eğitim programıdır.
Meslek Tanımı
Kendi başına ve belirli bir süre içerisinde, iş yerine gelen konukları karşılama, büro makinelerini kullanarak, büro içi ve dışı iletişimi sağlama, günlük işleri organize etme, belge akışını takip etme, bilgi ve becerisine sahip kişidir.
Danışma Görevlisi Eğitim Kursuna Katılma Koşulları
- Okuma yazma bilmek ve mesleği yapabilecek bedensel ve fiziksel özelliklere sahip olmak kursa katılmak için yeterlidir.
Mezun Olan Kursiyerlerin İstihdam Alanları
Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler Büro Yönetimi ve Danışma Görevlisi alanında;
- Küçük veya büyük ölçekli işletmelerde,
- Özel ve Devlet Hastanelerinde
- Özel Polikliniklerde
- Özel Muayenehanelerde
- Resmi ve özel kurumlarda,
- Kendi iş yerinde vb. yerlerde çalışabilirler.
Danışma Görevlisi Kursu Eğitim Programının İçeriği
- Kişisel Bakım
- Sosyal Hayatta İletişim
- İş Hayatında İletişim
- Randevu ve Konuk Kabulü
- Telefonla İletişim
- Bilgisayarla İletişim
- Belge Akışı
- Beden Dili
- Diksiyon -1
- Diksiyon -2
Danışma Görevlisi Kursunun Eğitim Süresi
Eğitim süresi 177 saat olarak planlanmıştır. Eğitimi tamamlayan bireyler Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı Sertifika almaya hak kazanır. Eğitimi herhangi bir nedenle tamamlayamayan kursiyer tamamladığı saatleri ve dersleri içeren Milli Eğitim Bakanlığının belirlemiş olduğu katılım belgesi almaya hak kazanır.
Danışma Görevlisi Kursu Sertifikası
Eğitimin sonucunda kurs merkezimizde Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri gözetiminde yapılacak olan sertifika sınavına katılan ve kursiyerler 100 puan üzerinden 45 puan ve üzeri puanlar aldığında başarılı olarak sayılır, ve hazırlanan sertifikalar Milli Eğitim Müdürlüğünce onaylandıktan sonra kursiyerlere teslim edilir. Sertifikanın kursiyere teslim tarihi 7 iş gününü aşmamaktadır.
Danışma Görevlisi Kursu Sertifikasının Geçerliliği
Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliğine göre İş yerlerinde, alanlarında meslekî eğitim görmüş olanlar istihdam edilir.
Kanun’a göre istihdam edilenlerin meslekî ve teknik orta öğretim diploması, sertifika ile kurs bitirme, kalfalık, ustalık, iş yeri açma belgelerinden en az birine sahip olmaları gerekir. Yapacağı işe uygun meslekî eğitim aldıklarını belgelendirmeyenler istihdam edilmezler. İş yeri sahipleri, istihdam edecekleri kişilerden, yapacakları iş ile ilgili meslekî eğitim aldığını gösterir belgeyi istemek zorundadır.
Ayrıca yurt dışında geçerliliği bulunmaktadır. Kursa kayıt sırasında yurt dışında da kullanmak istediğinizi belirtmeniz durumunda kurumumuz aracılığı ile Apostil işlemleriniz tarafımızdan yapılacaktır.
1 Yorum
Kurs kaç ay sürüyor
İyi Günler Kübra Hanım eğitim danışmanlarımız en kısa sürede sizinle iletişime geçeceklerdir.
Sizden aldığımız sertifikalarla iş olanağı sağlaybiliyormusunuz
İyi Günler Evin Hanım eğitim danışmanlarımız en kısa sürede sizinle iletişime geçerek detaylı bilgi vereceklerdir.
Merhaba Danisma gorevli kursu baslama ve bitis tarihi île ilgili bilgi verebilirmisiniz lutfen
İyi Günler Gül Hanım eğitim danışmanlarımız en kısa sürede sizinle iletişime geçeceklerdir.
Mrb istediğim zaman bu kursa katılabilir miyim? Bursa da nerde yeriniz ? Bursa ilinde bulunan eğitim bölümünden buldum sizi ama adres olarak sadece Ankara var Bursada nerde yeriniz? ayrıntılı bilgi almak isterim.
İyi Günler Seda Hanım eğitim danışmanlarımız en kısa sürede sizinle iletişime geçerek Danışma görevlisi ve hasta kayıt kabul eğitim programı hakkında detaylı bilgi vereceklerdir.
Merhaba, meb onaylı olduğu için kpssde iyi bir puan alırsak bu sertifika sayesinde devlette güzel bir yere yerleşme imkanımız var mıdır?
İyi Günler Hazal Hanım eğitim danışmanlarımız en kısa sürede sizinle iletişime geçerek Danışma Görevlisi kursu programı hakkında detaylı bilgi vereceklerdir.